HISTORIEN

 Home
1

Historien om Dixie Freaks

Bandet ble til ved en tilfeldighet i 2002, da tidligere gitarist Andre Berger trengte et band i sitt 40 års lag, og dermed ble grunnlaget lagt.
Årene som fulgte bestod av sporadiske spillejobber lokalt, samt veldig sporadiske øvinger. Bandet bestod på det meste av 9 personer, på forskjellige instrumenter.
I 2005 begynte gitarist Sigmund Søbyskogen, noen ga seg, og kjernen av bandet, slik vi kjenner det i dag, bestemte seg for å satse videre, for å se hva som skjedde.

Så smått begynte arbeidet med en demo, og tidlig 2007 ble plata som egentlig var ment til promotion, spilt inn. Bandet gikk i studio, og spilte inn 7 låter på en lørdag. Samtlige låter ble spilt inn ”live”, og blant annet Cash-klassikeren ”Big River” ble spilt inn kun èn gang, og versjonen finnes på platen.

Deretter fulgte en mengde spillejobber, både på østlandet, og en del turer til Sverige. Responsen var enorm, og bandet begynte å ta den formen slik vi kjenner det i dag: Ærlig, kjapp countrybluegrass, med mange instrumenter og flerstemt vokal.

I 2008 kom det siste medlemmet med; Morten Bakker, på banjo og gitar, og etter at André Berger valgte å forlate bandet i 2010, har bandet nå funnet sin besetning.

Året 2009 gikk Dixie Freaks nok en gang i studio. Denne gang med produser Freddy Holm bak spakene. Resultatet ble et fullverdig album, "Folk Songs & Deadly Ballads", med kun egenkomponerte låter bortsett fra en.

I årene som kommer kan vi love at Dixie Freaks blir å finne på de scener der høy stemning, glade mennesker og gladmusikk finnes.

Kanskje blir det i nærheten av der du bor?