P E R S O N A L I A

   Home

Simen Gunneng

Simen er Dixie Freaks' vokalist og den som uttrykker mye av Dixie Freaks unike sound. Han er kanskje den i Dixie som kjenner best til sjangeren dixie og bluegrass, og er defor den største pådriveren til nytt låtmateriale. Simen spiller 5-strengs banjo, mandolin, munnspill og fløyte. Han trakterer dem alle på en glimrende måte, i tillegg til en fantastisk intensitet du skal lete lenge etter. Ved siden av dette er det vel verdt å nevne at Simen er rappkjeftet som få, og har svar på det meste. Man kan jo tenke seg at hvis det var noen som kunne målbinde prinsessa, ved siden av Askeladden, så hadde Simen vært rette person. Og når vi snakker om å ha svar på det meste er Simen en "Rainman" når det gjelder musikk- og allmennkunnskap på tvers av sjangere. Dette til tross for at han uttrykker en meget sær og snever musikkinteresse.

 

2

Oddmund Jensen

Navnet Oddmund Jensen er ensbetydende med tromming på et meget høyt nivå. På tross av sine unge alder har han vært med i dette gamet i en mannsalder snart. Før Dixie har han flere plateutgivelser bak seg med forskjellige band. I Dixie spiller han hovedsakelig trommer, men trakterer det meste av rytmeinstrumenter som for eksempel egg, vaskebrett og tamburin. Oddmund har et meget godt musikalsk øre, noe han ofte bruker i Dixie for å sette prikken over i'en i mange sammenhenger, men også på hjemmebane hvor lyd står høyt i fokus.

 

2

Sigmund Søbyskogen

Musiker av klasse og med et register som spenner seg over hele linjen av det vi kjenner som musikk. Spiller like godt komp som solo og har en utrolig vidde i repertoaret sitt. Trakterer de fleste strenge- instrumenter som finnes og har en musikalsk forståelse som få andre har. I Dixie Freaks har han pr. dags dato begrenset seg selv til å spille gitar,el-bass, kontrabass, dobro og mandolin, samt at han synger meget bra og derfor korer på de aller fleste sangene. Sigmund er også en habil låtskriver og har laget både tekst og musikk til det egenproduserte materialet som Dixie Freaks fremfører.

 

2

Morten Bakker

Seneste tilskudd i bandet, og et velkomment musikalsk innslag i lydbildet. Morten spiller banjo, gitar, vaskebrett og egg, og bidrar mye på kor. Mannen har lang fartstid på diverse scener og band, og det merkes på scenen.
Banjoen til Morten tilfører lydbildet til Dixie Freaks det lille ekstra, som ikke alltid høres, bortsett fra når det mangler. En tvers igjennom hardtarbeidende musiker, kombinert med en stor dose talent har gitt denne mannen en fast stilling i rampelyset på scenen.